GRATULERER til deltagere på Lean grønt belte sertifiseringskurs!

 

Det har vært en ære å jobbe med og bli kjent med dyktige deltagere fra Nortura, Ekornes Beds, Sparebank1 Forsikring, Kompetanse Norge, Collicare og Klypa Innovasjonsklubb. 

 

Deltagerne har all grunn til å være stolte. Alle har gitt mye av seg selv på en fremragende måte under 4 intensive dager. I bakgrunnen på bildet, ser vi en verdistrømanalyse som er utført.

 

Deltagerne anbefaler oss som kursleverandør med 5,9 av 6 poeng på evalueringen. Vi bøyer oss i hatten og takker for en fantastisk innsats på 4 intensive dager på grønt belte.

Neste kurs er Lean svart belte sertifisering, selveste høydepunktet i vårt sertifiseringsprogram. Les mer om sertifiseringsprogrammet her.

NB! Påmeldingsfrist for svart belte er 27. April. Se kurskalenderen her.

 

Her er noen av kommentarene fra deltagerne:
“Spillet var kjempebra! Kjempefornøyd og gira på fortsettelse. ” Collicare Logistics

 

“Alt var topp! Konkret, praktisk og lett forståelig.” Kursdeltager. 

 

Lean Grønt belte varer i 4 dager hvor deltageren oppnår dypere kompetanse i Lean som gir forutsetninger til å skape flyt og være en aktiv pådriver for forbedringsarbeid i din virksomhet.

På våre kurs bruker vi edutainment – underholdende læring! Du får inspirerende motivasjons-“boostere” med Lean-spill – en praktisk tilnærming og en pedagogisk variasjon som gir økt læringseffekt.

 

Hovedspillet under grønt belte er vårt nyutviklede (2018) Case Formel 1. På bildet ser du Joost Pechtold  som har rollen som kunde i Lean-spillet. Han har mottatt sine 9 bestillinger med Formel1 biler bestående av 6 ulike modeller til avtalt tid.

Første runde leverte teamet 0 stk av kundens bestilling. Med bruk av ulike Lean metoder klarte teamet etter 3. runde målet:  Planlegge, montere, fakturere og levere riktig modell av Formel1 bilen med riktig antall og riktig kvalitet, til riktig sted og til riktig tid. Uten å legge til noen ressurser!

Lean-spillet fikk karakter 5,9 av 6 mulige poeng. Det kaller vi suksess!

 

I tillegg til Lean teori, krydres kursene med diskusjoner, oppgaver, business-caser, bedriftsbesøk, gjesteforelesere (svart belte), eksempler fra virkeligheten og filmer.

 

Bildet viser engasjerte deltagere som løser et case fra et Lean-spillet hvor de benytter verdistrømanalyse (VSA) og prosess-effektivisering som to av mange aktuelle metoder.

Målet med verdistrømanalyse er å skape økt flyt tverrfaglig, økt kostnadseffektivitet og mer verdi for kunden.

Med VSA har vi fokus på å redusere gjennomløpstiden:

¼ forbedring av total tid gir…

1. Fordobling (2) av produktivitet og

2. 20% reduksjon av kostnader

Kilde: Competing against time, George Stalk, Thomas Hout. 1990

 

Tusen takk til hver eneste deltager for solid engasjement og 4 inspirerende dager!

Vårt Lean sertifiseringsprogram består av 3 nivåer: Lean gult, grønt og svart belte.
For å bli sertifisert på de ulike nivåene, må kurset for hvert trinn gjennomføres og bestå skriftlig eksamen. Når det foregående nivået er utført, er du kvalifisert neste nivå og til slutt oppnås den høyeste Lean sertifiseringen, Lean svart belte! Med Lean svart belte sertifisering blir du også Lean Manager MC!

 

Vil du være med på våre Lean sertifiseringskurs til høsten, 2018? Vi har åpnet for påmeldinger. Klikk her for å se kurskalenderen.