Lean spill

Lean-spillet "Case gokart" er en lærerik og morsom “motivasjonsbooster”

 

Lean spill gir praktisk Lean trening og øker læringseffekten slik at kunnskapen kan benyttes til å videreføre forbedringsarbeidet i egen virksomhet. Det trigger konkurranseinstinktet, skaper entusiasme og "booster" motivasjonen. Lean spill gir også gode effekter for å bryte barrierer mot endringer i din virksomhet.

 

"Case gokart" er vårt mest populære Lean-spill. Men, vi har også andre Lean-spill og vi kan skreddersy spillet etter ditt behov.

 

Kursdeltager og regnskapssjef Hanne Snipen fra Kongsberg Maritime sier at «lego-spillet er det mest lærerike og morsomste Lean-spillet jeg har vært borti».

 

IMG_5550

Kunnskap om Lean gjør medarbeiderne rustet til å levere resultater. Når et Lean-program settes i gang, bør de involverte medarbeiderne lære og forstå Lean. Økt kunnskap om Lean bidrar til økt mestring som er avgjørende for motivasjonen.

 

Madisa Consulting AS har utviklet Lean-spillet "Case gokart" som er basert på anerkjente Lean metoder. Alle våre Lean-spill er veldig populære og passer for alle typer bransjer i private og offentlige virksomheter.

 

 

Målet med "Case gokart" er å lære om Lean-metoder og bruke de til å jakte på smarte forbedringstiltak. Hensikten er at denne praktiske erfaringen kan overføres direkte til forbedringsarbeid i egen hverdag.

 

IMG_5564 (2)

 Hovedoppgaven under "Case gokart" er å levere kundens gokarter laget av legoklosser. Utgangspunktet for spillet er en dårlig prosess som skaper en stresset situasjon og tilsvarende dårlige resultater. Deltagerne opplever også hvordan det er å få tredd nye rutiner nedover hodet til sammenligning med å få medbestemmelse til og påvirke prosessen.

Som et team, får deltagerne aktivt bestemme tiltak, implementere nye løsninger og evaluere resultatene av disse. I god Lean-ånd, er det deltagerne som tross alt vet hvor skoen trykker mest og sitter nærmest produksjonslinjen. Gjennom simuleringen erfarer og lærer deltagerne hvordan man jobber sammen som et Lean-team og får trene på enkle Lean ledelsesteknikker.

 

Antall deltagere kan variere fra 7 til 14 personer og kan kjøres for flere grupper samtidig. Ressursene er de samme gjennom hele spillet og det er ikke lov å legge til noen verktøy eller hjelpemidler.

 

Resultatene etter siste runde på "Case gokart" forteller oss at med Lean-metoder, team-work og medarbeidere som får medbestemmelse, oppnås dramatisk forbedring på alle KPI'er med de samme ressursene. Du kan erfare hvordan ved å delta på Lean-spillet.

 

Om kursholder Marny Østreng Unnli

Kursholder Marny Østreng Unnli

Daglig leder og senior rådgiver Marny Østreng Unnli fra Madisa Consulting AS er kursholder. Marny er sertifisert Lean Black belt & Lean-entusiast. Hun har bred kompetanse og operasjonell ledererfaring innen Lean, prosesseffektivisering og logistikk fra internasjonale selskaper. Kursdeltagere gir hennes formidlingsevne på Lean kurs 5,5 av 6 poeng på evalueringer.

Marny har lang erfaring fra ulike posisjoner som forretningsarkitekt AX hos Assa Abloy Hospitality (AAH), fagkonsulent logistikk hos Ergogroup og logistikksjef for Polaris Norway.

Hun har en bachelor i Business Administration fra Bowling Green State University i USA og oppnådde toppkarakterer.

Som tidligere Norgesmester og Amerikansk universitetsmester i turn, stiller hun strenge krav til å levere beste kvalitet i hennes målrettede og strukturerte arbeid. Marny er veldig dedikert til alt hun gjør, liker å spille på lag og spille andre gode.

 

Målgruppe

Kurset krever ingen tidligere kjennskap til Lean og passer for alle som vil bidra med forbedringer uavhengig av bransje, arbeidsoppgaver og stilling. Vi anbefaler at både ledelsen og operatører i samme virksomhet gjennomfører kurset sammen.

 

Varighet

Case gokart gjennomføres som en skredddersydd workshop over 3- 8 timer avhengig av ønsket læringsutbytte. Spillet blir også benyttet som en del av Lean gult belte sertifiseringskurs. Ofte ønsker ledergrupper et kjapt og presist spill over 3 timer. Jo lengre workshopen varer, jo større blir læringsutbyttet ved at vi øker innholdet i undervisningen.

 

Leveranser

I tillegg til å motta Lean-spill med undervisning og veiledning fra Madisa Consulting, vil kursdeltageren motta følgende leveranser:

- Kursdokumentasjon

- Kursbevis

 

Sted

Vi kan gjennomføre kurset hos din virksomhet eller så finner vi en passende lokasjon tilpasset ditt behov.

 

Pris

Kontakt oss for å få et godt tilbud.

 

Sjekk ut kurskalenderen for flere Lean kurs fra Madisa Consulting.

Vil du lese mer om Lean-spill? Klikk her for å motta artikkel om Lean-spill.

 

Ta kontakt med kursholder Marny på tlf 928 31 395

om du har spørsmål om Lean eller Lean-spill.

close
Sign Up

Velkommen!

Fyll ut skjemaet nedenfor for å
motta Lean-artikler, inspirasjon
og nyheter på e-post.

Kontaktinformasjonen blir ikke videreformidlet og du
kan selvfølgelig melde deg av når som helst.

Madisa