Lean-spill “Case formel 1”

Lean-spill “Case formel 1”

 

Lean spill gir praktisk Lean trening og øker læringseffekten slik at kunnskapen kan benyttes til å videreføre forbedringsarbeidet i egen virksomhet. Det trigger konkurranseinstinktet, skaper entusiasme og “booster” motivasjonen.Lean spill simulerer en virkelig virksomhet og gir derfor også gode effekter for å bryte barrierer mot endringer i din virksomhet. Derfor passer også Lean-spill godt før eller ved oppstarten av et Lean-program.

 

“Case formel 1” er vårt nyeste spill Lean-spill  som setter grunnlaget for å gå mer i dybden på Lean-metodene.

Vi har også andre Lean-spill og vi kan skreddersy spillet etter ditt behov.

Alle våre Lean-spill er veldig populære og passer for alle typer bransjer i private og offentlige virksomheter.

 

Madisa Consulting AS har utviklet Lean-spillet “Case formel 1” som er basert på anerkjente Lean metoder. Målet med “Case formel 1” er å erfare en mer komplisert verdistrøm, lære om Lean-metoder i dybden og bruke de til å jakte på smarte forbedringstiltak. Dette Lean-spillet er mer kompleks med bl.a. ulike typer modeller, vare og informasjons-strøm samt omstillingstid.

Hensikten er at denne praktiske erfaringen kan overføres direkte til forbedringsarbeid i egen hverdag.

 

Noen av metodene  og prinsippene vi bruker under spillet:

  1. 5 grunnleggende Lean prinsipper

  2. Verdistrømsanalyse og prosesser

  3. Strukturert problemløsning og tiltak

  4. Sløsingsanalyse

  5. Takt-tid

  6. Tavlemøte

  7. Teamwork

  8. Lean-ledelse

 

Hovedoppgaven under “Case formel 1” er å levere kundens formel 1 biler laget av legoklosser. Kunden kan velge mellom 4 ulike modeller når spillet starter, noe som  gjør det ekstra spennende og relevant for virksomheter som leverer skreddersydde løsninger til sine kunder.

Utgangspunktet for spillet er en dårlig prosess med mye sløsing og flaskehalser som skaper en stresset situasjon og tilsvarende dårlige resultater.

Deltagerne opplever også hvordan det er å få tredd nye rutiner nedover hodet til sammenligning med å få medbestemmelse til og påvirke prosessen.

 

Som et team, får deltagerne aktivt bestemme tiltak, implementere nye løsninger og evaluere resultatene av disse. I god Lean-ånd, er det deltagerne som tross alt vet hvor skoen trykker mest og sitter nærmest produksjonslinjen. Gjennom simuleringen erfarer og lærer deltagerne hvordan man jobber sammen som et Lean-team og får trene på enkle Lean ledelsesteknikker.

 

Antall deltagere kan variere fra 10 til 15 personer og kan kjøres for flere grupper samtidig. Ressursene er de samme gjennom hele spillet og det er ikke lov å legge til noen verktøy eller hjelpemidler.

 

Resultatene etter siste runde på “Case formel 1” forteller oss at med Lean-metoder, team-work og medarbeidere som får medbestemmelse, oppnås dramatisk forbedring på alle KPI’er med de samme ressursene. Du kan erfare hvordan ved å delta på Lean-spillet.

 

Målgruppe

For å gjennomføre spillet kreves tilsvarende kompetanse som Lean gult belte sertifisering. Spillet passer for de som ønsker å gå i dybden på Lean metoder uavhengig av bransje, arbeidsoppgaver og stilling. Vi anbefaler at både ledelsen og operatører i samme virksomhet gjennomfører kurset sammen.

 

Varighet

Case formel 1 gjennomføres som en skreddersydd workshop over 1-3 dager avhengig av ønsket læringsutbytte. Spillet blir også benyttet som en del av Lean grønt belte sertifiseringskurs. Jo lengre workshopen varer, jo større blir læringsutbyttet ved at vi øker innholdet i undervisningen.

 

Leveranser

I tillegg til å motta Lean-spill med undervisning og veiledning fra Madisa Consulting, vil kursdeltageren motta følgende leveranser:

– Kursdokumentasjon

– Kursbevis

 

Sted

Vi kan gjennomføre kurset hos din virksomhet eller så finner vi en passende lokasjon tilpasset ditt behov.

 

Øvrig informasjon om tjenesten

Dette er IKKE  et offisielt produkt fra LEGO.

 

Pris

Kontakt oss for å få et godt tilbud.

 

Sjekk ut kurskalenderen for flere Lean kurs fra Madisa Consulting.

 

Vil du lese mer om Lean-spill? Klikk her for å motta en artikkel om “case gokart” som også er publisert i magasinet “Logistikk og ledelse”.

 

Ta kontakt med daglig leder Marny Østreng Unnli på tlf 928 31 395 om du har spørsmål om Lean eller Lean-spill.