Lean-spill “Case gokart”

Lean-spill "Case gokart"

Lean spill gir praktisk Lean trening og øker læringseffekten slik at kunnskapen kan benyttes til å videreføre forbedringsarbeidet i egen virksomhet. Det trigger konkurranseinstinktet, skaper entusiasme og "booster" motivasjonen. Lean spill gir også gode effekter for å bryte barrierer mot endringer i din virksomhet. Derfor passer også dette spillet godt ved oppstarten av et Lean-program.

 

"Case gokart" er vårt mest populære Lean-spill. Men, vi har også andre Lean-spill og vi kan skreddersy spillet etter ditt behov.

Kursdeltager og regnskapssjef Hanne Snipen fra Kongsberg Maritime sier at «lego-spillet er det mest lærerike og morsomste Lean-spillet jeg har vært borti».

 

IMG_5550

Madisa Consulting AS har utviklet Lean-spillet "Case gokart" som er basert på anerkjente Lean metoder. Alle våre Lean-spill er veldig populære og passer for alle typer bransjer i private og offentlige virksomheter.

 

Målet med "Case gokart" er å lære om Lean-metoder og bruke de til å jakte på smarte forbedringstiltak. Hensikten er at denne praktiske erfaringen kan overføres direkte til forbedringsarbeid i egen hverdag.

 

 

 

Noen av metodene  og prinsippene vi bruker under spillet på et overordnet nivå:

  1. 5 grunnleggende Lean prinsipper

  2. Prosesser

  3. Strukturert problemløsning og tiltak

  4. Sløsingsanalyse

  5. Tavlemøte

  6. Teamwork

  7. Lean-ledelse

 

IMG_5564 (2)

Hovedoppgaven under "Case gokart" er å levere kundens gokarter laget av legoklosser. Utgangspunktet for spillet er en dårlig prosess som skaper en stresset situasjon og tilsvarende dårlige resultater. Deltagerne opplever også hvordan det er å få tredd nye rutiner nedover hodet til sammenligning med å få medbestemmelse til og påvirke prosessen.

 

Som et team, får deltagerne aktivt bestemme tiltak, implementere nye løsninger og evaluere resultatene av disse. I god Lean-ånd, er det deltagerne som tross alt vet hvor skoen trykker mest og sitter nærmest produksjonslinjen. Gjennom simuleringen erfarer og lærer deltagerne hvordan man jobber sammen som et Lean-team og får trene på enkle Lean ledelsesteknikker.

 

Antall deltagere kan variere fra 7 til 15 personer og kan kjøres for flere grupper samtidig. Ressursene er de samme gjennom hele spillet og det er ikke lov å legge til noen verktøy eller hjelpemidler.

 

Resultatene etter siste runde på "Case gokart" forteller oss at med Lean-metoder, team-work og medarbeidere som får medbestemmelse, oppnås dramatisk forbedring på alle KPI'er med de samme ressursene. Du kan erfare hvordan ved å delta på Lean-spillet.

 

Målgruppe

Kurset krever ingen tidligere kjennskap til Lean og passer for alle som vil bidra med forbedringer uavhengig av bransje, arbeidsoppgaver og stilling. Vi anbefaler at både ledelsen og operatører i samme virksomhet gjennomfører kurset sammen.

 

Varighet

Case gokart gjennomføres som en skredddersydd workshop over 3- 8 timer avhengig av ønsket læringsutbytte. Spillet blir også benyttet som en del av Lean gult belte sertifiseringskurs. Ofte ønsker ledergrupper et kjapt og presist spill over 3 timer. Jo lengre workshopen varer, jo større blir læringsutbyttet ved at vi øker innholdet i undervisningen.

 

Leveranser

I tillegg til å motta Lean-spill med undervisning og veiledning fra Madisa Consulting, vil kursdeltageren motta følgende leveranser:

- Kursdokumentasjon

- Kursbevis

 

Sted

Vi kan gjennomføre kurset hos din virksomhet eller så finner vi en passende lokasjon tilpasset ditt behov.

 

Pris

Kontakt oss for å få et godt tilbud.

 

Sjekk ut kurskalenderen for flere Lean kurs fra Madisa Consulting.

 

Vil du lese mer om Lean-spillet? Klikk her for å motta en artikkel som også er publisert i magasinet "Logistikk og ledelse".

 

Ta kontakt med daglig leder Marny Østreng Unnli på tlf 928 31 395 om du har spørsmål om Lean eller Lean-spill.

close
Sign Up

Velkommen!

Fyll ut skjemaet nedenfor for å
motta Lean-artikler, inspirasjon
og nyheter på e-post.

Kontaktinformasjonen blir ikke videreformidlet og du
kan selvfølgelig melde deg av når som helst.

Madisa