Lean-spill “Case gokart”

Lean-spill “Case gokart”

Lean spill gir praktisk Lean trening og øker læringseffekten slik at kunnskapen kan benyttes til å videreføre forbedringsarbeidet i egen virksomhet. Det trigger konkurranseinstinktet, skaper entusiasme og “booster” motivasjonen. Lean spill gir også gode effekter for å bryte barrierer mot endringer i din virksomhet. Derfor passer også dette spillet godt ved oppstarten av et Lean-program.

 

“Case gokart” er vårt mest populære Lean-spill. Men, vi har også andre Lean-spill og vi kan skreddersy spillet etter ditt behov.

 

“Vi kom i kontakt med Madisa Consulting gjennom gode referanser fra fornøyde kursdeltakere på LEAN spillet «Case Gokart».  Vi har nå gjennomført dette spillet 3 ganger, med til sammen 90 medarbeidere.  Både engasjementet og tilbakemeldingene har vær svært gode, og vi opplevde Madisa Consulting (Marny Østreng Unnli) som både dyktig og engasjerende i gjennomføringen av disse lean-spillene.  En god mix av grunnleggende Lean teori og opplevde mestringsfølelse hos deltakerne har gitt oss en god start på en lang LEAN reise.”

Ivar A. Christoffersen, Prosjektleder LEAN og Kontinuerlig Forbedring, Sparebank1 Østfold og Akershus

 

IMG_5550

Madisa Consulting AS har utviklet Lean-spillet “Case gokart” som er basert på anerkjente Lean metoder. Alle våre Lean-spill er veldig populære og passer for alle typer bransjer i private og offentlige virksomheter.

 

Målet med “Case gokart” er å lære om Lean-metoder og bruke de til å jakte på smarte forbedringstiltak. Hensikten er at denne praktiske erfaringen kan overføres direkte til forbedringsarbeid i egen hverdag.

 

 

 

Noen av metodene  og prinsippene vi bruker under spillet på et overordnet nivå:

  1. 5 grunnleggende Lean prinsipper

  2. Prosesser

  3. Strukturert problemløsning og tiltak

  4. Sløsingsanalyse

  5. Tavlemøte

  6. Teamwork

  7. Lean-ledelse

 

IMG_5564 (2)

Hovedoppgaven under “Case gokart” er å levere kundens gokarter laget av legoklosser. Utgangspunktet for spillet er en dårlig prosess som skaper en stresset situasjon og tilsvarende dårlige resultater. Deltagerne opplever også hvordan det er å få tredd nye rutiner nedover hodet til sammenligning med å få medbestemmelse til og påvirke prosessen.

 

Som et team, får deltagerne aktivt bestemme tiltak, implementere nye løsninger og evaluere resultatene av disse. I god Lean-ånd, er det deltagerne som tross alt vet hvor skoen trykker mest og sitter nærmest produksjonslinjen. Gjennom simuleringen erfarer og lærer deltagerne hvordan man jobber sammen som et Lean-team og får trene på enkle Lean ledelsesteknikker.

 

Antall deltagere kan variere fra 7 til 15 personer og kan kjøres for flere grupper samtidig. Ressursene er de samme gjennom hele spillet og det er ikke lov å legge til noen verktøy eller hjelpemidler.

 

Resultatene etter siste runde på “Case gokart” forteller oss at med Lean-metoder, team-work og medarbeidere som får medbestemmelse, oppnås dramatisk forbedring på alle KPI’er med de samme ressursene. Du kan erfare hvordan ved å delta på Lean-spillet.

 

Målgruppe

Kurset krever ingen tidligere kjennskap til Lean og passer for alle som vil bidra med forbedringer uavhengig av bransje, arbeidsoppgaver og stilling. Vi anbefaler at både ledelsen og operatører i samme virksomhet gjennomfører kurset sammen.

 

Varighet

Case gokart gjennomføres som en skredddersydd workshop over 3- 8 timer avhengig av ønsket læringsutbytte. Spillet blir også benyttet som en del av Lean gult belte sertifiseringskurs. Ofte ønsker ledergrupper et kjapt og presist spill over 3 timer. Jo lengre workshopen varer, jo større blir læringsutbyttet ved at vi øker innholdet i undervisningen.

 

Leveranser

I tillegg til å motta Lean-spill med undervisning og veiledning fra Madisa Consulting, vil kursdeltageren motta følgende leveranser:

– Kursdokumentasjon

– Kursbevis

 

Sted

Vi kan gjennomføre kurset hos din virksomhet eller så finner vi en passende lokasjon tilpasset ditt behov.

 

 

Øvrig informasjon om tjenesten

Dette er IKKE  et offisielt produkt fra LEGO.

 

 

Pris

Kontakt oss for å få et godt tilbud.

 

 

Sjekk ut kurskalenderen for flere Lean kurs fra Madisa Consulting.

 

 

Vil du lese mer om Lean-spillet? Klikk her for å motta en artikkel som også er publisert i magasinet “Logistikk og ledelse”.

 

Ta kontakt med daglig leder Marny Østreng Unnli på tlf 928 31 395 om du har spørsmål om Lean eller Lean-spill.