Vellykket workshop hos Norhard med Lean-spillet Case gokart. “Bra, det åpnet øynene mine for forbedringer.” (Sitat deltager)

5. mai, 2023

 

Denne uken gjennomførte vi en vellykket skreddersydd Lean workshop med Lean-spillet Case gokart for ledere hos Norhard.

 

Vi gratulerer aktive og engasjerte deltakerne med sterk innsats!

 

Vi takker for en innholdsrik og hyggelig dag med høyt engasjement fra alle deltakere.

 

Vi er takknemlige for at deltagerne ga Lean-spillet 5,5 av 6 poeng på evalueringen.

 

Deltakerne jobbet sammen som et team, skapte flyt og ble etter hvert rasende gode til å bygge gokarter.

 

Noen kommentarer fra deltakerne på evalueringen:

“Hele gjennomføringen var bra. Lærerikt”

“Veldig bra med et spill for å konkretisere.”

“Alt var bra og lærerikt. “

“Meget bra”

 

Vår erfarne konsulent, Thor Eirik Lobben, var kursholder.  Han har bakgrunn fra forsvaret og har jobbet med salg og ledelse i flere roller og bransjer i 25 år.
Thor Eirik har fokus på godt og effektivt samspill som en suksessfaktor i Lean. Han er Certified DiSC® Trainer og Sertifisert Lean svart belte – Lean Manager MC. Thor Eirik jobber strukturert og målrettet med fokus på kundeverdi i prosessene.

 

Lean spill gir praktisk Lean trening og øker læringseffekten slik at kunnskapen kan benyttes til å videreføre forbedringsarbeidet i egen virksomhet. Det trigger konkurranseinstinktet, skaper entusiasme og “booster” motivasjonen. Lean spill gir også gode effekter for å bryte barrierer mot endringer i din virksomhet.

 

Hovedoppgaven under “Case gokart” er å levere kundens gokarter laget av legoklosser. Utgangspunktet for spillet er en dårlig prosess som skaper en stresset situasjon og tilsvarende dårlige resultater. Deltagerne opplever også hvordan det er å få tredd nye rutiner nedover hodet til sammenligning med å få medbestemmelse til og påvirke prosessen.

 

Som et team, får deltagerne aktivt bestemme tiltak, implementere nye løsninger og evaluere resultatene av disse. I god Lean-ånd, er det deltagerne som tross alt vet hvor skoen trykker mest og sitter nærmest produksjonslinjen. Gjennom simuleringen erfarer og lærer deltagerne hvordan man jobber sammen som et Lean-team og får trene på enkle Lean ledelsesteknikker.

 

Tusen takk for at vi fikk komme til dere!

Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid!

 

Vil du utføre Lean-spillet case gokart i din virksomhet?

Det kan gjennomføres som egen workshop eller som en del av internt Lean gult belte sertifiseringskurs.

 

Sjekk ut kurskalenderen for neste åpne Lean sertifiseringskurs!