Nærmere 30 deltakere fra Ullensaker kommune  deltok på Lean-spillet Case gokart. “Morsomt å leke og samtidig ta med verktøy til egen arbeidshverdag”. (Sitat deltager)

02. Desember, 2021

Vi gjennomførte en vellykket skreddersydd Lean workshop med Lean-spillet Case gokart for ca. 30 ledere og medarbeidere hos Ullensaker kommune avdeling helse, omsorg og velferd.

Vi gratulerer aktive og engasjerte deltakerne med sterk innsats!

Skreddersømmen gikk blant annet ut på å koble innholdet til Ullensaker kommunes strategi for tjenesteinnovasjon.

 

Vi takker for en actionfylt, innholdsrik og hyggelig dag med høyt engasjement og innlevelse fra alle deltakere.

 

Vi er takknemlige for at deltagerne ga Lean-spillet 5,2

av 6 poeng på evalueringen.

 

Deltakerne jobbet sammen som et team, skapte flyt og ble etter hvert rasende gode til å bygge gokarter.

 

Noen kommentarer fra deltakerne på evalueringen:

  • Inspirerende, morsomt og nyttig. Fikk god energi av denne dagen!

  • En god dag med «min» gjeng- Fin forberedelse til ledersamling neste uke.

  • Veldig lærerikt både med tanke på prosesser og meg selv i arbeidssituasjon. Jeg forvalter ressurser, og ser hvor viktig det er å ha oversikt over hvordan de brukes, og hvordan og hvorfor det må evalueres og tas opp som tema.

  • Veldig godt å oppleve et annerledes kurs. Absolutt et kurs man vil huske og dermed kan bruke videre

  • Veldig lærerikt, spennende og morsomt innhold

 

Vår erfarne konsulent, Knut Vissmark, var kursholder.

Knut er inspirerende og entusiastisk og bruker sin lange erfaring fra DNB for å øke Lean kompetansen, etablere struktur for forbedringsarbeid og etablere forbedringskultur. Han har gjennomført i overkant av 40 Lean prosjekter. Han var ansvarlig for DNB’s Akademiet Lean og utvikling av interne kurs innenfor forbedringsarbeid, samt instruktør i privatøkonomi, personlig effektivitet, ledelse/coaching, salgstrening og LEAN (sertifisering).

 

Lean spill gir praktisk Lean trening og øker læringseffekten slik at kunnskapen kan benyttes til å videreføre forbedringsarbeidet i egen virksomhet. Det trigger konkurranseinstinktet, skaper entusiasme og “booster” motivasjonen. Lean spill gir også gode effekter for å bryte barrierer mot endringer i din virksomhet.

 

Hovedoppgaven under “Case gokart” er å levere kundens gokarter laget av legoklosser. Utgangspunktet for spillet er en dårlig prosess som skaper en stresset situasjon og tilsvarende dårlige resultater. Deltagerne opplever også hvordan det er å få tredd nye rutiner nedover hodet til sammenligning med å få medbestemmelse til og påvirke prosessen.

Som et team, får deltagerne aktivt bestemme tiltak, implementere nye løsninger og evaluere resultatene av disse. I god Lean-ånd, er det deltagerne som tross alt vet hvor skoen trykker mest og sitter nærmest produksjonslinjen. Gjennom simuleringen erfarer og lærer deltagerne hvordan man jobber sammen som et Lean-team og får trene på enkle Lean ledelsesteknikker.

 

Tusen takk for at vi fikk komme til dere!

Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid!

 

Vil du utføre Lean-spillet case gokart i din virksomhet?

Det kan gjennomføres som egen workshop eller som en del av internt Lean gult belte sertifiseringskurs.

 

Sjekk ut kurskalenderen for neste åpne Lean sertifiseringskurs!