Ledelsen i INC-gruppen syns Case gokart var engasjerende og lærerikt

21. Oktober, 2019

 

Madisa Consulting hadde gleden av å være med INC-gruppen i vakre Bremanger og leverte Lean Workshop med Lean-spillet Case Gokart for ledelsen forrige uke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innholdet i workshopen var blant annet Lean som driftstrategi, tavlemøter, 5S, sløsinganalyse, verdistrømanalyse og prosesseffektivisering.

 

Vi gratulerer aktive og engasjerte deltakerne med sterk innsats!

Deltakerne jobbet sammen som et team, skapte flyt og ble etter hvert rasende gode til å bygge gokarter.

Vi er stolte over at deltakerne ga workshopen 5,5 av 6 mulige poeng på evalueringen!

 

Noen kommentarer fra deltakerne på evalueringen:

  • Engasjerende og lærerikt.

  • God og viktig belysning av å gjøre tiltak som går på rotårsak etc. Viktig info for effektiviseringsarbeid.

  • Veldig bra formidling, forståelig og grei innføring i Lean.

  • Engasjerende kurs der en gjennom praktiske øvelser fikk testet ut teori som ble gjennomgått. Ikke kjedelig et sekund.

 

INC Gruppen består av en rekke bedrifter, som er engasjert innenfor et bredt spekter av tjenester og markeder. Hovedtyngden av disse er knyttet til oljeforsyningsbasen Fjord Base i Florø, med selskapene Fjord Base AS som eiendomsselskap og Saga Fjordbase AS som driftsselskap. I tillegg har INC Gruppen stor aktivitet innenfor mekaniske fag, hovedsaklig gjennom West Industri Service-selskapene, og elektro og automasjon gjennom NBN Elektro.

 

Vår erfarne konsulent, Thor Eirik Lobben, var kursholder. Thor Eirik har fokus på godt og effektivt samspill med kollegaer og forretningsforbindelser som en suksessfaktor i Lean, teamarbeid, salg og ledelse. Han er Certified DiSC® Trainer og Sertifisert Lean svart belte – Lean Manager MC.

 

Lean spill gir praktisk Lean trening og øker læringseffekten slik at kunnskapen kan benyttes til å videreføre forbedringsarbeidet i egen virksomhet. Det trigger konkurranseinstinktet, skaper entusiasme og “booster” motivasjonen. Lean spill gir også gode effekter for å bryte barrierer mot endringer i din virksomhet.

 

Hovedoppgaven under “Case gokart” er å levere kundens gokarter laget av legoklosser. Utgangspunktet for spillet er en dårlig prosess som skaper en stresset situasjon og tilsvarende dårlige resultater. Deltagerne opplever også hvordan det er å få tredd nye rutiner nedover hodet til sammenligning med å få medbestemmelse til og påvirke prosessen.

 

Som et team, får deltagerne aktivt bestemme tiltak, implementere nye løsninger og evaluere resultatene av disse. I god Lean-ånd, er det deltagerne som tross alt vet hvor skoen trykker mest og sitter nærmest produksjonslinjen. Gjennom simuleringen erfarer og lærer deltagerne hvordan man jobber sammen som et Lean-team og får trene på enkle Lean ledelsesteknikker.

 

Tusen takk for at vi fikk komme til dere!

Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid!

 

Vil du utføre Lean-spillet case gokart i din virksomhet? Les mer her.