GRATULERER til deltagere på åpent Lean grønt belte sertifiseringskurs!

(15. Oktober, 2018)

Det har vært en ære å jobbe med dyktige deltagere fra DNB Forsikring, Difi, K. Ekrheim AS, Utlendingsdirektoratet, Trøgstad Sparebank og Europris.

 

Deltagerne anbefaler oss som kursleverandør med 5,8 av 6 poeng på evalueringen. 

 

Deltagerne har vært svært aktive, positive og gitt mye av seg selv med gode innspill, refleksjoner og spørsmål. Vi bøyer oss i hatten og er svært takknemlige for nye gode relasjoner og for en fantastisk innsats på 4 intensive dager på grønt belte.

 

Neste åpne kurs er Lean svart belte sertifisering, selveste høydepunktet i vårt sertifiseringsprogram. Les mer om sertifiseringsprogrammet her.

NB! Påmeldingsfrist for svart belte er 2. November. Se kurskalenderen her.

 

Her er noen av kommentarene fra deltagerne:

 

“Dette var så bra at jeg vil anbefale til andre. Den pedagogiske oppbygningen av kurset var bra.”

 

“Jeg er veldig fornøyd med kurset. Ble inspirert og syns det var artig med en variert gruppe. Kombinasjonen av teori og praksis med spill var bra. Syns teori rundt det praktiske spillet også var bra.”

 

“Nå er jeg mye mer bevisst på mennesket og verdier. Bra!”

 

“Kjempe inspirerende! Lean-spillene var bra! Det var bra gjennomgang av de ulike metodene som kan brukes i KF-arbeidet på jobb.”

 

Lean Grønt belte varer i 4 dager hvor deltageren oppnår dypere kompetanse i Lean som gir forutsetninger til å skape flyt og være en aktiv pådriver for forbedringsarbeid i din virksomhet. På våre kurs bruker vi edutainment – underholdende læring! Du får inspirerende motivasjons-“boostere” med Lean-spill – en praktisk tilnærming og en pedagogisk variasjon som gir økt læringseffekt.

 

Hovedspillet under grønt belte er Case Formel 1. Her må teamet selv komme med tiltak basert på teori slik at flyteffektiviteten øker og kunden mottar sin bestilling innen tidsfristen. Kunden kan bestille 4 forskjellige F1-modeller.

Første runde leverte teamet 0 stk av kundens bestilling. Med bruk av ulike Lean metoder klarte teamet etter 3. runde målet:  Planlegge, montere, fakturere og levere riktig modell av Formel1 bilen med riktig antall og riktig kvalitet, til riktig sted og til riktig tid. Uten å legge til noen ressurser!

Lean-spillet fikk karakter 6 av 6 mulige poeng. Det kaller vi suksess!

 

I tillegg til Lean teori, krydres kursene med diskusjoner, oppgaver, business-caser, eksempler fra virkeligheten og filmer.

 

Bildet viser engasjerte deltagere som utfører en SIPOC basert på Lean-spillet “Case Formel1”.

 

Metoden hjelper teamet med å få oversikt over prosessen ved å forstå sammenhengen mellom input og resultat & kunde/leverandør forhold.

SIPOC er egentlig en six-sigma metode som passer godt sammen med Lean.

Vi bruker flere innslag av six-sigma metoder som en del av kurset.

 

Gjennom hele kurset får deltagerne veiledning og tid til å trene på Lean-metodene slik at det blir lettere å bruke de på hjemmebane.

 

Bildet viser aktive deltagere som utfører et fiskebensdiagram basert på Lean-spillet “Case Formel1”.

Fiskebensdiagram hjelper teamet med å kartlegge sammenhengen mellom problem og årsaker.

 

 

 

Tusen takk til hver eneste deltager for solid engasjement og 4 inspirerende dager!

 

Vårt Lean sertifiseringsprogram består av 3 nivåer: Lean gult, grønt og svart belte.
For å bli sertifisert på de ulike nivåene, må kurset for hvert trinn gjennomføres og bestå skriftlig eksamen. Når det foregående nivået er utført, er du kvalifisert neste nivå og til slutt oppnås den høyeste Lean sertifiseringen, Lean svart belte! Med Lean svart belte sertifisering blir du også Lean Manager MC!

 

Vil du være med på våre Lean sertifiseringskurs til våren, 2019?

Vi har åpnet for påmeldinger og nå kan du få Early bird rabatt!

Klikk her for å se kurskalenderen.