GRATULERER til deltagere på åpent Lean svart belte sertifisering! TAKK for terningkast 6.

14. Juni, 2021

 

GRATULERER til deltagere fra K. Ekrheim, Europris og Landbruksdirektoratet for solid engasjement og 6 inspirerende dager på Teams!

 

Vi syns det er ekstra stas at flere fra toppledelsen i K. Ekrheim har tatt steget til å bli Lean svart belte sertifiserte. Det viser at man tar Lean på alvor og at det ikke er noe som overlates til andre. Det er ingen tvil om at det gir effekter. 

 

Denne flotte buketten anbefaler Madisa Consulting som kursleverandør med 6 av 6 poeng på evalueringen fra åpent Lean svart belte sertifiseringskurs.

Slike evalueringer gleder Lean-hjertet og gjør oss stolte som leverandør.

 

Her er noen kommentarer fra deltagerne på evalueringen:

 

Lærerikt og motiverende for det videre arbeidet med Lean. Det var veldig bra at det var en “miks” av deltakere fra flere firmaer – ga gode diskusjoner, læring og erfaringsdeling.

 

“Veldig bra kurs 🙂 Inspirerende og motiverende 🙂 Veldig fornøyd, veldig god opplevelse av hele opplegget.”

 

“Meget innholdsrikt kurs med gode forelesere, kursholder er aktiv, motiverende og kunnskapsrikt.”

 

“Kursen var veldigt bra, bra kursledere, lärt ofantligt mye som jeg kan ta med meg tillbake til bedriften.”

 

Les mer om våre referanser her.

 

Alle deltagerne har allerede gjennomført Lean gult og grønt belte sertifiseringskurs.  Les mer om sertifiseringsprogrammet her.

 

Det har vært et variert, krevende og spennende program for deltagerne på Lean svart belte sertifiseringskurs. Det skal henge høyt å få Lean svart belte sertifisering.

Vi ser den enkelte deltager og bruker et enkelt og folkelig språk.

 

Lean svart belte sertifiseringskurs er innholdsrikt med hovedfokus på Lean ledelse presentert med spennende teori, diskusjoner, oppgaver, filmer og eksempler. I tillegg til dette fikk deltagerne:

 

  • Muligheten til å øve seg på Lean-metodene med presentasjon av 2 hjemmelekser med verdistrømanalyse/prosesskartlegging og problemløsning som handlet om et konkret case i egen virksomhet. Underveis fikk de støtte og hjelp av kursleder.

 

  • Lean-spill

 

  • Besøk av Tine hvor vi så på deres Lean-arbeid og fikk en digital gemba-tur

 

  • Besøk av Cirkle K hvor vi så på Lean i retail

 

  • Gjesteforelesning av Knut Vissmark, Senior Lean Prosjektleder for Kompetansesenter Lean og Kvalitet i DNB Bank ASA.

 

  • Han fortalte om hvordan DNB jobber med Lean i en stor organisasjon.

 

  • Gjesteforelesning av Jon Anders Høntorp, R&D manager på Ekornes beds AS som utvikler og produserer varemerket Svane®. Han fortalte om hvordan de, med inspirasjon fra Lean Startup metoden, jobber med innovasjon.

 

  • Gjesteforelesning av Dr. Gunnar Andersson førsteamanuensis Industriell Innovasjon Høgskolen i Østfold og styremedlem i Lean forum Østfold. Gunnar har besøkt Toyota i Japan og fortalte om sine møter med ledelse, “senseier” og produksjon.

 

  • 2 eksamener

 

I etterkant av kurset, får hver deltager 1 time GRATIS rådgivning. Mange syns dette er kjekt å gjøre etter at ting har modnet hos den enkelte.

 

Både 2 og 4-bente ble ekstra engasjerte under flyspillet på Lean svart belte sertifiseringskurs. Fly-spillet kan også gjennomføres digitalt med hell. Spillet benyttes til å illustrere viktigheten av Lean-metoden Standardisering. Takk for en topp dag til dyktige deltagere og ikke minst, Buster!

 

Knallbra digital #gemba-tur hos #Tine i dag! Lean i praksis gir den beste læringen. Noen viktige erfaringer Tine har gjort seg er: – Det gir resultater! – Det handler om kultur – Det skaper engasjement og gode diskusjoner – Det får frem “skjulte” utfordringer – Det bidrar til struktur Tuuuusen takk til Olivier Mueller for at du delte av din verdifulle kompetanse og erfaring!

 

Vi trenger ikke dra til Japan, når selveste Dr. Gunnar Andersson tar Japan til oss på svart belte sertifiseringskurs! Gunnar har besøkt Toyota i Japan 3 ganger og fortalte om sine møter med ledelse, “senseier” og produksjon.
Hvordan klarer egentlig japanerne å produsere samme antall biler som sine amerikanske konkurrenter med halvparten av menneskelige ressurser, halvparten av bygningsareal, halvparten av produksjonsutstyret på halvparten av tiden?
Det handler bl.a om å investere i mennesket og hvordan arbeidet er organisert ifølge Gunnar.
Tuuusen takk for et inspirerende gjesteforelesning Gunnar!

“Lean har vært til god hjelp i innovasjonsprosessen. Tavla vår er vi veldig fornøyd med fordi den har en grad av oppdragende effekt. Hver prosjektleder leder den delen av tavlemøtet som omhandler eget prosjekt. Det er god mestringsfølelse å gjennomføre tavlemøte med god flyt.”
Fantastisk godt gjesteinnlegg av Jon Anders Høntorp fra Ekornes AS. Han fortalte om hvordan de, med inspirasjon fra Lean & Lean Startup metoden, jobber med innovasjon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tusen takk til hver eneste deltager for inspirerende dager på vårens Lean sertifiseringskurs!

 

Vårt Lean sertifiseringsprogram består av 3 nivåer: Lean gult, grønt og svart belte.

For å bli sertifisert på de ulike nivåene, må kurset for hvert trinn gjennomføres og bestå skriftlig eksamen. Når det foregående nivået er utført, er du kvalifisert neste nivå og til slutt oppnås den høyeste Lean sertifiseringen, Lean svart belte! Med Lean svart belte sertifisering blir du også Lean Manager MC! 

 

Vil du være med på  Lean sertifiseringskurs til høsten?

Vi har åpnet for påmeldinger og har Early bird rabatter. Førstemann til mølla! Klikk her for å se kurskalenderen.