GRATIS A3-mal! Lean-metoden som gir ledelsen et tilfredsstillende beslutningsgrunnlag

GRATIS A3-mal! Lean-metoden som gir ledelsen et tilfredsstillende beslutningsgrunnlag

 

 

Det oppstår ofte problemstillinger i hverdagen og da er det kjekt å ha Lean-verktøy til å hjelpe deg med å gå strukturert frem. Ledelsen pleier å elske A3 for resultatet av den gir et tydelig, enkelt, oversiktlig og tilfredsstillende beslutningsgrunnlag.

 

Vi gir deg derfor en GRATIS A3-mal her! (Word format)

PDF-format for mobil.

 

A3 er en populær, kraftfull, visuell og fleksibel metode hvor det kun er fantasien som setter grenser for hva den kan brukes til. Metoden bidrar til en strukturert arbeidsmåte og den fremtvinger tydelighet over det som er viktig siden det skal passe inn på nettopp formatet A3 (derav navnet).

 

Mange benytter A3 til å analysere og bryte ned et problem i mindre biter slik at det blir enklere å finne forbedringstiltak som fjerner rotårsaken til problemet.

 

Medarbeiderne som er berørt av problemet involveres i arbeidet når A3 fylles ut. Det er vanlig at elementer som VSA, prosess, fiskebensanalyse, rotårsaksanalyse, diagrammer, faktatall og bilder flettes inn i dokumentet. A3 er basert på metoden PDCA (Plan, do, check, act).

 

 

Vil du lære mer om de viktigste Lean-verktøyene i dybden for å bidra med reduserte kostnader og samtidig få en bedre dag på jobben?

Vi anbefaler at alle ledere får praktisk trening i Lean-metodene og det leverer vi med bl.a. Lean-spillet case Formel1!
Det får du på åpent Lean grønt belte sertifiseringskurs i Oslo 25. – 28. april.  
PS! Påmeldingsfrist er 14. april.

 

Lean grønt belte sertifiseringskurs lærer du om metoder/verktøy som A3, verdistrømanalyse (VSA), prosesseffektivisering, SMED, problemløsningsmetoder, visuell ledelse, tavlemøte, poka yoke, og 5S og alt dette med fokus på ledelse og en praktisk tilnærming med bl.a. Lean-spillet case Formel1!
Grønt belte er påbygning fra hvitt og gult belte og varer i 4 dager. Neste steg er svart belte.
Les mer her!

 

 

 

 

Lean handler om forbedringer og er en av verdens mest brukte strategi for dette arbeidet. Lean er også 80% kultur og 20% metoder – derfor må du kunne strategisk, taktisk og operativ Lean-ledelse.

 

Lean-ledelse er hjertet i Lean programmet og uten dette vil du ikke lykkes med Lean som driftstrategi. Lean er mer enn metoder (eller verktøy som mange liker å kalle det), og bruk av de bidrar til å skape en lærende organisasjon som igjen er med på å bygge en kultur for kontinuerlig forbedring.

 

Vil du lære mer om Lean ledelse?

På Lean svart belte sertifiseringskurs 23. – 25. Mai & 20. – 22. Juni får du kompetansen en god Lean-leder trenger!
Noen av temaene er strategisk hoshin Kanri, Lean-speil, gemba, standardisering, kata, coaching, Lean-program, lærende organisasjon, Lean startup og mye mer! Vi lærer også om Lean i praksis sammen med Tine, Circle K, Europris og DNB.
Kurset krever gult og grønt belte sertifisering og har påmeldingsfrist 12. Mai.