Tine har gjennomført vellykket Lean gult belte sertifiseringskurs.

05.02.2016

Madisa Consulting arrangerte Lean gult belte sertifiseringskurs for Tine på Kalbakken i Oslo i begynnelsen av februar. 11 engasjerte medarbeidere fra Beger Tapperi fikk økt Lean-kunnskap i forbindelse med lean-satsingen hos Tine.

Vi er stolte og takknemlige over at vi fikk besøke Tine. Vi fikk svært gode tilbakemeldinger fra deltagerne: 5,1 av 6 poeng for innholdet i kurset. De anbefaler også oss som leverandør med 5,3 av 6 poeng på evalueringen.

Produksjonsleder Tobias Bryntesson er veldig fornøyd med Lean-kurset. «Kurset har gitt oss alle en «boost» for å kjøre på med Lean og tildele mer ansvar for å få en bedre hverdag. Det er positivt at en utenforstående aktør som Madisa Consulting, gir oss økt kompetanse i et annerledes perspektiv og forsterker mitt ønske om fremdrift.»

Medarbeiderne har gitt mange gode tilbakemeldinger og noen ønsker å fortsette Lean-utdannelsen. De har fått større forståelse for Lean samtidig som de har hatt det moro med blant annet case gokart.

Kurset ble skreddersydd til Tine med ekstra fokus på 5S. 5S er en systematikk for å effektivisere egen arbeidsplass.

Case gokartVi gjennomførte flere lean-spill og case gokart ble en positiv opplevelse. Case gokart er en Lean-simulering hvor deltagerne får oppleve hvordan tiltak påvirker flyteffektiviteten uten at noen ressurser som mennesker, verktøy eller utstyr blir lagt til. Det er deltagerne selv som finner forbedringene ved å lære og bruke lean-verktøy. Spillet ga Tine kompetanse som kan benyttes i det daglige forbedringsarbeidet. Oppdraget er å montere 35 gokarter som kunden har bestilt.

Gjennom spillet opplevde deltagerne en prosess som ikke fungerte. Ved å benytte ulike lean prinsipper og verktøy, fant deltagerne tiltak som forbedret prosessen. Tine-teamet produserte imponerende 35 gokarter på 10 minutter. Det er kun 17 sekunder produksjonstid per gokart! Resultatene av spillet beviser også at med lean oppnås økt lønnsomhet, økt kundetilfredshet og økt medarbeidertilfredshet. Lean-spillene fikk karakter 5,2 av 6 poeng på evalueringen.

Daglig leder Marny Østreng Unnli

Daglig leder Marny Østreng Unnli

Vi er imponerte over denne gruppen og takker for oppdraget. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid med Tine.