Strålende god gjennomføring på oppstart av tavlemøter hos K. Ekrheim i alle avdelinger!

25.05.2019

 

Den følelsen når deltagerne er fornøyde er uslåelig!

Uke 20+21 hadde K. Ekrheim oppstart av tavlemøter i alle avdelinger inklusive ledergruppen.

K. Ekrheim har spesialisert seg på leveranser til mindre og mellomstore butikker i Oslo og Akershus.

Madisa Consulting har sammen med K.Ekrheims Lean programledere hatt en aktiv rolle i planleggingen av tavlemøtene. Planene fungerte utmerket og resultatet var mange blide og takknemlige medarbeidere. Over 40 forbedringsforslag ble satt i banken for bearbeiding. Dette gullet skal teamet ta godt vare på og ta tak i slik at verdiskaperne får en enda bedre dag på jobben.

Mer eller mindre samtlige som deltok tok et ansvar, kom med innspill, respekterte sine kolleger og lyttet til de rundt seg.

Dette har gitt virksomheten et godt utgangspunkt for Lean-reisen.

 

“Marny har vært til stor hjelp i forberedelsene til oppstart av tavlemøter i selskapet. Kursene hun har holdt for oss har vært svært godt mottatt av våre ansatte og evalueringen som ble gitt i etterkant av kursene underbygger dette.

Vi er godt fornøyd med arbeidet vi i fellesskap har lagt ned i forberedelser, planlegging og gjennomføring i oppstartfasen av Lean-reisen og vi ser positive effekter av dette nå kun kort tid etter oppstart. Vi ser frem til fortsettelsen!” Kenneth Skaarer, Logistikkleder K. Ekrheim AS

 

Noen nøkkelord for suksessen er god planlegging med fokus på målsetninger med en rød tråd, forankring i ledelsen med kickoff, opplæring, medarbeiderinvolvering, kulturbygging, aktiv coaching samt standardisering.

Lean-ambassadørene har bestått Lean gult belte sertifiseringskurs. I tillegg har de fått skreddersydd opplæring i tavlemøter før oppstart.

Vi på Madisa Consulting og vår konsulent, Marny Østreng Unnli, er svært takknemlige for et svært godt samarbeid og en vellykket gjennomføring. Marny er tidligere toppidrettsutøver og en Lean-entusiast. Hun har bred kompetanse og operasjonell ledererfaring innen Lean og logistikk fra internasjonale selskaper. Som rådgiver og fasilitator blir hun betegnet som inspirerende og kunnskapsrik.

 

Tavlemøter er pulsen i Lean og en effektiv metode for å holde fokus på kontinuerlig forbedring.

87 % ønsker å forbedre resultater når de kan se det på en tavle*.

Vi anbefaler alle arbeidsplasser og avdelinger å ha en egen tavle som er godt synlig og gjennomføre faste tavlemøter. Tavlemøtet varer som regel fra 5-15 min hvor deltageren står og deltar aktivt foran en tavle. Som leder er tavlemøtene en glimrende mulighet til å lytte til dine medarbeidere og spille dem gode.

Under tavlemøtet har vi fokus på målet vårt, status, hvordan vi kommer dit og hindringer underveis. Målinger bidrar til raskere reaksjon når noe ikke går som planlagt. Les mer om tavlemøter her.

 

Tusen takk til K. Ekrheim for oppdraget og et godt samarbeid. Vi gleder oss til et fortsatt godt samarbeid.

 

Trenger du hjelp med Lean eller tavlemøter? Les mer her.

 

Vil du bli spydspissen i forbedringsarbeidet og lære mer om tavlemøter og Lean-ledelse? Da bør du melde deg på høstens Lean gult, grønt og svart belte sertifiseringskurs!

PS! Early bird priser!

Se kurskalender og les mer her: https://madisaconsulting.no/kurskalender/

 

Kilde:

*http://www.pasientsikkerhetsprogrammet.no/aktuelt/nyheter/_attachment/4538?_download=false&_ts=15fdf0327b6