11 steg Lean-lederen bruker i inkrementell innovasjon

 

#Forbedringer er noe vi aldri blir ferdig med uansett hva vi jobber med, hvor vi jobber med det og hvor gode vi er i dag. Som tidligere toppidrettsutøvere, har vi erfart dette på kroppen.

I #Lean danner dagens standard grunnlaget for morgendagens forbedringer. Med inkrementell innovasjon gjør vi små endringer som forbedrer våre standard arbeidsoppgaver.

Inkrementell innovasjon eller «Leanovasjon» handler om å gradvis forbedre noe, noe vi ikke har prøvd før. Inkrementelle innovasjoner er nye produkter, tjenester eller prosesser som bygger på de som allerede finnes (E-studie, 2017). Fordelen med inkrementell innovasjon er det er vanskelig å tråkke feil og det har lav teknologisk og markedsmessig risiko sammenlignet med store radikale innovasjoner.

Selskaper som Vipps, Norsk tipping og Apple bruker inkrementell innovasjon for å vedlikeholde eller forbedre deres produkt eller tjeneste. Inkrementell innovasjon fungerer også utmerket til å utvikle mer effektive Lean prosesser. Du har sikkert allerede brukt det uten å tenke så mye over det. I denne artikkelen er fokuset på inkrementell innovasjon i Lean prosesser.

Du kan lese artikkelen her! 

 

Vil du ha en introduksjon til Lean?

 

Sjekk ut GRATIS Lean hvitt belte sertifiseringskurs her!